Hoogste punt Ardennen

Wat is het hoogste punt in de Ardennen?

Het hoogste punt in de Ardennen is ‘Het Signaal van Botrange’ (‘Signal de Botrange’ ) gelegen in de Hoge Venen, in de Ardennen op een hoogte van 694 meter boven de zeespiegel.  Gevolgd door de ‘Baraque (de) Fraiture’, die op 651 meter hoogte ligt.

hoogste punt Ardennen hoogste punt Ardennen

Bezienswaardigheden en activiteiten in de Ardennen

Naast de prachtige natuur waar je heerlijk in kunt wandelen, fietsen of mountainbiken, biedt de Ardennen nog veel meer aan bezienswaardigheden en activiteiten. Iedereen heeft wel eens van de grotten van Han gehoord maar ook de grotten van Remouchamps zijn echt een ervaring! Het eerste deel van het bezoek is een tocht van 1 kilometer door een fascinerend decor van verlichte stalactieten en stalagmieten, zoals de ruimte die 8000 jaar geleden bewoond werd door de jagers in het Paleolithicum. Het tweede deel van het bezoek wordt per boot gedaan, op de meanders van de Rubicon. Dit is de langste ondergrondse boottocht ter wereld!

Survival ardennen

Zoekt u iets actievers om te doen dan is het survivallen een echte aanrader. Zo biedt alleen al Survivallife meer dan 35 outdoor en survival activiteiten aan in de Ardennen waaronder bijvoorbeeld klimmen en abseilen, dropping, tokkelen, nordic walking, speleologie, GPS tochten, highrope tochten, mountainbike tochten en kajakken.

Wilt u minder actief de Ardennen verkennen dan kunt u tal van musea bezoeken waaronder het vernieuwde Oorlogsmuseum in Bastogne en de Abdij van Stavelot.

Vakantiehuis Ardennen

Huurt u een vakantiehuis Ardennen dan moet u zeker Spa ook eens bezoeken. Dit ‘Knokke van de Ardennen’ toont nog steeds iets van haar grandeur van eind 1800 toen de Europese adel al naar dit kuuroord trokken om zich te vermaken. Ook het oudste casino van Europa ligt hier in het centrum van Spa. Ook anno vandaag betekent het huren van een vakantiehuis ardennen een heerlijke tijd met vrienden of familie. Vlak bij onze vakantiehuizen in de Ardennen (Spa en Stoumont) ligt ook hoog op 570 meter hoogte het “Domaine de Berinzenne” aan de voet van Fagne de Malchamps. Het biedt de gelegenheid om twee totaal verschillende landschappen te beleven: bovenop het plateau is er het veengebied dat eeuwenlang door herders werd beheerd en op de flanken bevinden zich oude (beuken-) bossen.

Naast een uitkijktoren is er het bosmuseum, het “huis van de natuur” en een overdekte bbq-plaats. De beide musea informeren over de ecologie van het bos en de indrukwekkende natuurlijke schoonheden van het veen en de Ardennen. Het is ook interessant voor kinderen.

Villa ardennen

Kortom zoekt u een sfeervolle villa ardennen vlak bij het hoogste punt in de Ardennen voor een heerlijke vakantie ardennen kijk dan bij ons aanbod ‘Vakantiehuizen‘.

Meer informatie en vragen

Wilt u meer informatie dan kunt u via het contactformulier contact met mij leggen of bel of whatsapp mij op het nummer 0031 6 20979419. Ik probeer u zo volledig en persoonlijk mogelijk te helpen bij uw specifieke vragen en wensen en hoop dat u deze persoonlijke service zult weten te waarderen. Huurders waarderen inmiddels al meer dan 15 jaar onze klantvriendelijkheid en dat bewijs ik graag ook aan u!

Ik hoop u als huurder van onze vakantiehuizen te mogen verwelkomen en wens u op voorhand vast een zeer prettig en comfortabel verblijf toe!

Met vriendelijke groet,

Lenette van der Meulen

Luxehome.nl